cosmetice bio 2O caracteristica de baza a produselor biologice certificate si recunoscute este lipsa testelor pe animale, deoarece acest lucru este in contradictie cu ideologia de baza a ecologiei si a conservarii naturii. Atat timp cat un anumit preparat organic are toate avizele necesare si este certificat de firme importante poti fi sigur ca riscul unor reactii adverse neplacute este mult mai mic comparativ cu riscul pe care il ai atunci cand folosesti cosmetice sintetice sau produse pe baza de ingrediente chimice. Fie ca iti place sau nu, majoritatea produselor de ingrijire existente la ora actuala au in compozitie diverse substante care te pot afecta pe termen lung.

Este suficient sa iti pui intrebarea „ de ce mai folosesc cosmetice chimice daunatoare?” pentru a observa ca nu ai un raspuns coerent. Unii oameni sunt de parere ca banii reprezinta un impediment, insa este neadevarat. Produsele organice pot fi mai scumpe, dar pretul sanatatii tale este cel mai important. De ce sa cheltui o multime de bani pentru a te trata de eventualele probleme ce pot aparea in urma utilizarii unor substante nu tocmai benefice?

In concluzie se poate sustine ca daca vrei sa faci ceva cu adevarat util pentru sanatatea ta atunci renunta la toate produsele cu potential toxic pentru tine. Este momentul sa acumulezi mai multe informatii din acest sector, deoarece nu te poti feri de industria preparatelor de ingrijire corporala. Ai grija la ceea ce iti cumperi pe viitor.