cosmetice bio 1In primul rand este mult mai dificil sa obtii un preparat bio si sa-l comercializezi. Pretul adesea scazut al celorlalte cosmetice este bazat pe vanzarile in cantitati foarte mari, astfel ca profitul devine mult mai insemnat pentru producatori. In situatia cosmeticelor bio sau a altor produse bio vanzarile sunt mai scazute, iar costurile insemnate.

Este important sa stii ca plantele din care se obtin uleiuri esentiale sau care sunt utilizate in mod direct intr-un preparat biologic trebuie sa provina dintr-o cultura bio. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, producatorul nu are voie sa foloseasca ingrasminte chimice care pot determina alterari ale structurii plantei si alterari ale functionarii compusilor bioactivi.

Plantele isi preiua necesarul de nutrimente din pamant, iar cand acesta este stropit cu diferite substante le va asimila si plantele se vor hrani dintr-un pamant care nu este intocmai natural.

Acest lucru este deosebit de benefic pentru natura, insa agricultura este mult mai expusa in fata daunatorilor care pot determina imputinarea unei recolte, asadar iata un risc pe care orice producator bio trebuie sa si-l asume pentru ca preparatele sa primeasca eticheta de bio.

Prin urmare, iata doar cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre un preparat biologic. Tot ceea ce trebuie sa faci acum este sa iti achizitionezi si tu astfel de produse pentru a incepe sa experimentezi ce inseamna cu adevarat natura in viata ta si in viata familiei tale.