Pentru inceput, este important sa iti achizitionezi produse bio care prezinta certificate de autenticitate si despre care stii cu siguranta ca sunt realizate respectand intocmai normele si criteriile de siguranta. Acestea respecta intocmai gramajele necesare si nu contin substante active care isi anuleaza reciproc efectele pozitive sau care, daca sunt amestecate, pot antrena aparitia unor efecte adverse.

De asemenea, este important sa nu folosesti mai mult decat trebuie. Unii oameni au tendinta sa aplice un strat mai gros de lotiune sau sa utilizeze mai des un produs decat prevede producatorul in speranta ca rezultatele vor aparea mai repede, dar dimpotriva pot aparea efecte adverse.

A respecta intocmai instructiunile inscrise pe ambalaj este lucrul cel mai important pe care il poti face si pe care trebuie sa-l faci. De asemenea, parerile celorlalte persoane din jurul tau care nu sunt avizate nu ar trebui sa te influenteze si sa te determine sa nu respecti instructiunile. In momentul in care apar efecte adverse – foarte rare in cazul produselor bio autentice – este nevoie sa mergi la un consult de specialitate si nu sa tratezi acest efecte cu alte produse sau preparate ori leacuri stravechi, deoarece pot aparea alte efecte adverse si astfel vei intra intr-un cerc vicios din care iti va fi greu sa iesi fara ajutor specializat.