cosmetice bio 8Pretul este adesea o problema pentru cei care se decid sa isi schimbe stilul de viata si sa foloseasca doar produse de ingriire bio. Este important sa stii ca un pret ridicat este justificat, deoarece producatorul are mari riscuri in ceea ce priveste obtinerea unei cantitati de marfa suficiente pentru a face profit. Atat timp cat nu se folosesc ingrediente chimice care sa stimuleze si sa ajute respectivele plante sa creasca suficient de mult ele pot fi usor atacate de daunatori sau pur si simplu nu ajung la maturitate intr-un timp acceptabil – natura are propriile ei mecanisme.

Uleiul esential este unul dintre cele mai folosite ingrediente in prezent, indiferent ca vorbim despre industria cosmeticelor, farmaceutica sau culinara. Marea problema care apare atunci cand se extrage uleiul esential din plante este in stransa legatura cu nutrientii si substantele pe care aceasta planta le-a absorbit din sol, astfel ca daca intreaga cultura a fost stropita cu substante chimice nu este de mirare de ce uleiul respectiv poate contine urme sau chiar compusi toxici.

In concluzie nu este suficient ca populatia sa isi doreasca sa foloseasca preparate organice, deoarece productia trebuie sustinuta de catre cei care se ocupa cu asa ceva. Poate fi considerat un adevarat esec folosirea de plante si ingrediente crescute intr-un sol puternic incarcat chimic pentru a obtine produse cosmetice sau farmaceutice recomandate a fi biologice si fara riscuri semnificative.