Partea buna in ceea ce priveste existenta si comercializarea acestor produse ecologice este reprezentata de faptul ca nu limiteaza un utilizator deloc. Cu alte cuvinte nu trebuie sa te gandesti ca odata ce te-ai decis sa renunti la produsele cosmetice fabricate la scara industriala si care folosesc o serie de ingrediente chimice si substante active toxice pentru organismul tau, vei fi constrans sa apelezi la o gama limitata. Poti inlocui orice produs de ingrijire sau cosmetic din trusa ta sau a familiei tale cu unul ecologic – oferta este practic nelimitata.

Pentru a suplimenta piata si a face fata unei cereri atat de mare de produse cosmetice organice sau alte preparate ce au la baza ingrediente de natura vegetala, unii producatori care pana nu de mult s-au ocupat cu fabricarea celor sintetice folosind totodata ingrediente chimice si toxice s-au reprofilat, astfel ca in prezent lupta pentru a obtine numeroase certificari europene si internationale care sa ateste calitatea produselor pe care le comercializeaza.

Toate acestea vin in ajutorul indivizilor care isi doresc sa duca o viata sanatoasa si sa se protejeze corespunzator in fata agentilor agresivi din sfera chimica si industriala. O viata sanatoasa inseamna utilizarea produselor fara compomente periculoase si controversate care din punctul de vedere al unor cercetatori reprezinta adevarate pericole.