cosmetice bio 9Unul dintre aceste prime criterii obliga producatorul ca toate preparatele sa fie obtinute din uleiuri esentiale extrase din planteiuri esentiale extrase din plante ce au crescut doar prin agricultura biologica. Aceasta presupune la randul ei utilizarea unui pamant fertil, fara ingrasaminte chimice sau substante de natura industriala ce ar putea afecta compozitia precum si biodisponibiliatea substantelor active.

Mai departe, un alt criteriu deosebit de important este legat de testele care se fac in mod obisnuit si de efectele adverse. Trebuie sa stii ca plantele benefice sunt cunoscute inca din vremuri de mult apuse, astfel ca efectele adverse sunt mult reduse comparativ cu alte produse obtinute prin sinteza industriala si munca de laborator. De asemenea, testele pe animale sunt total interzise, deoarece a fi bio inseamna a respecta natura si totodata vietuitoarele.

In procesul de fabricare al acestor preparate bio natura nu trebuie sa sufere in vre-un fel sau cu alte cuvinte este interzisa deversarea sau eliberarea in atmosfera a unor substante chimice si periculoase care pot afecta mediul in vre-un fel. Mai mult decat atat, acestea nici nu se regasesc ca adjuvanti in productie.

Aceastea fiind zise sper ca te-am ajutat sa intelegi care sunt doar cateva dintre principiile unui produse ecologic. Odata ce te-ai decis sa ti le achizitionezi nu doar ca te vei bucura impreuna cu membrii familiei de sanatate la superlativ, dar vei proteja si natura impreuna cu toate vietuitoarele existente, fie ele animale sau microorganisme ce sufera de pe urma poluarii.