Copacul „Argania spinosa” ofera fructele necesare prelucrarii si obtinerii acestui tip de ulei esential, insa putini sunt cei care stiu ca produsul final se mai numeste „aurul verde al desertului”, iar arborele este supranumit „Arborele vietii”. De ce? Ei bine, uleiul esential de argan sau untul este foarte bogat in vitamine, mai exact A, E si F. Vitamina A este cunoscuta ca fiind foarte benefica pentru vedere – bineinteles ca asta nu inseamna ca ar trebui sa-ti picuri aceasta substanta direct in ochi, este contraindicat. Cu toate acestea uleiul esential de argan poate fi folosit fara nici o problema pe pielea din zona ochilor, iar aceasta caracteristica il transforma in crema de fata ideala.

Vitamina E are o activitate antioxidanta intensa si avand in vedere ca poate fi obtinuta atat de usor ar fi o mare pierdere sa nu beneficiezi si tu de aceste avantaje biologice. Omega 3, Omega 6 si Omega 9 sunt alti compusi bioactivi care se regasesc din plin in produsul finit al arborelui „Argania spinosa”, asadar iata inca un avantaj demn de luat in considerare.

Toate aceste vitamine, acizi grasi esentiali si efecte antioxidante amintite mai sus au un rol important: hidrateaza pielea corespunzator, incetinesc si chiar opresc procesul de uscare a tenului care poate fi accentuat de utilizarea unor cosmetice si accelereaza reinnoirea celulara pentru a avea in permanenta un ten curat, plin de vitalitate si stralucitor.

Cele mai bune rezultate sunt obtinute de catre persoanele care au o serie de probleme legate de pielea lor, astfel ca dintre acestea putem aminti cicatricile, echimozele sau chiar vergeturile. Tot ceea ce trebuie sa faci in aceasta situatie este sa-ti achizitionezi un preparat bio pe baza de ulei de argan sau unt de argan si sa-l folosesti regulat conform instructiunilor si cu siguranta vei fi uimita sau uimit de efectele miraculoase ale acestuia. Este momentul sa actionezi si sa experimentezi pe pe propria piele toate aceste lucruri!