Pielea reprezinta un organ al corpului omenesc, mai exact cel mai mare organ. Atunci cand aplici o solutie la nivelul pielii aceasta este absorbita in organism prin intermediul unor porti de intrare numite pori. Intoxicatiile se pot produce foarte usor prin aplicarea topica de diferite substante, asadar aviz celor care au tendinta de a folosi o crema in exces la gandul ca mai mult inseamna in mod automat si mai bine.

Efectele adverse pe care le pot provoca parabenii sunt numeroase, dar dupa cum aminteam anterior ei pot actionea la nivelul endocrin si astfel exista o mare sanse sa apare dezechilibre hormonale despre care toata lumea stie cat sunt de importante si severe.

Pentru a fi sigur ca iti pastrezi sanatatea si nu te expui unor riscuri inutile atunci cand folosesti diverse preparate sau cosmetice este foarte indicat sa citesti ambalajul produsului respectiv si sa il pui inapoi pe raft daca observi ca acesta contine parabeni. Cu toate ca nu poate fi considerata o regula absoluta de aparitie a problemelor, intr-un interval lung de utilizare parabenii iti pot afecta sanatatea, asadar decat sa risti mai bine inlocuiesti un produs chimic plin de compusi toxici cu un preparat biologic care contine doar ingrediente naturale si benefice pentru organismul tau.